Follow:
PERSONLIGE INDLÆG OG LISTER

TING DU IKKE SKAL SIGE TIL FOLK I FERTILITETSBEHANDLING

Birk og jeg har efterhånden været i fertilitetsbehandling i 8 måneder – vildt som tiden er fløjet afsted. Det har været de 8 hårdeste måneder i mit liv – havde ikke regnet med at ville have den “effekt” på mig som det har/har haft. Igennem disse måneder er der kommet mange kommentarer fra andre. Kommentarer som ikke altid er de fedeste i verden, men som helt sikkert kun kommer af kærlighed – i hvert fald de fleste af dem. Her en min lille lister over ting du ikke skal sige til folk i fertilitetsbehandling – ifølge mig;

1. “I kan altid bare adoptere hvis ikke det lykkes”
Nej det kan vi ikke bare. For det første så er det ikke adoption vi har lyst til og for det andet så er adoption ikke noget man bare lige gør. Det kan tage flere år og jeg tror helt bestemt også det er en benhård proces.

2. “Bare slap af og lad være med at tænk på det, så skal du nok blive gravid”
Ej, er det rigtigt? Tak for det mega pisse gode råd. Hvis det bare var så nemt, så gjorde jeg det gerne – altså tænkte på noget andet. Men det er i hovedet stort set 24/7 – og nej jeg bliver ikke bare gravid ved at tænke på noget andet. Der er jo en grund til at vi er i behandling….

3. “I er jo så unge…”
Ja, og? Jeg synes altså ikke vi er særligt unge i forhold til det med at få børn, men den kommentar har jeg hørt flere gange. Det er NU vi vil have børn og ikke om fem år og så skal du egentlig ikke blande dig i hvornår du synes VI skal have børn.

4. “Jeg blev gravid ved et engangsknald og skal nu have en abort”
“#¤%&=/&%¤#” Vil du virkelig bringe mit pis så meget i kog?! 

5. “Det skal nok lykkes”
Jeg ved at folk kun siger det for at være søde og det kun er i bedste mening, men jeg HADER den sætning. Folk ved jo ikke om det nogensinde vil lykkes, så lad være med at stå fast på det.

6. “Vi prøvede altså også rigtig længe, ja i ca. 3 måneder, så jeg ved hvad du går igennem”
Ej okay, det ved du så bare overhovedet ikke. Der er stor forskel på at prøve selv og så være i behandling. Min hverdag er fuld af medicin, piller, indsprøjtninger, gynækologiske undersøgelse, stress, hormoner og jeg skal komme efter dig. Man har ikke et ubegrænset antal forsøg og kan ikke bare blive ved og ved og ved. Det er psykisk og fysisk hårdt. & hey, 3 måneder, du har vidst intet at brokke dig over.

Jeg kan forestille mig at det må være svært og vide hvad man skal sige til folk der er i samme situation som Birk og jeg, og jeg ved at folk kun siger de her ting for at være søde, men derfor gør de altså stadig ondt. Er der andre der har oplevet disse kommentarer??

Og noget helt andet, er det ikke bare nogle vildt smukke blomster? Dem fik jeg af Birk i sidste måned efter den 3. negative blodprøve. Han er simpelthen den bedste!

RELATEREDE INDLÆG

Previous Post Next Post

18 Comments

 • Reply Eline Tychsen

  For det første – I er for seje! For det andet, så er det med blomsterne for mig den bedste måde at sige det på 🙂 Jeg har ALDRIG skulle gennemgå det I går igennem, og det er jeg utrolig taknemlig for. Men at du deler det, giver en dybere forståelse, som ikke leder mig til at kunne sige noget opmuntrenede, da jeg ikke kan forestille mig der er noget der kan være opmuntrende, når det eneste man ønsker er det man ikke får med det samme. I er seje, og jeg er så beæret over at kunne få lov til at være med på sidelinjen, og heppe på jer! Mit ønske er at det kommer til at lykkedes en dag, og indtil da er mine tanker med jer <3

  6. april 2017 at 09:21
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Tak for din hilsen søde Eline – det er lige præcis sådan nogle hilsner jeg sætter kæmpe stor pris på i forhold til alt det jeg/vi går igennem. TAK <3 <3 <3

   7. april 2017 at 13:50
 • Reply Lise/walkinrunout

  Det er tit rigtig svært at sige det helt rigtige i sådanne situationer… og andre tabubelagte situationer for den sags skyld, men uden at jeg kender en masse til det, vil jeg tro, at det bare er rart, at vide, at folk dels forstår samt tænker på én – og om man så sender et smil, et kram eller rent faktisk får sagt det rigtige så betyder det jo noget at vide, at man er i andres bevidsthed.
  – så søde… kæmpe krammer til dig!!

  6. april 2017 at 13:10
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Ja lige præcis – det er nemlig lige det der betyder noget.

   Tak for hilsen og kram! <3

   7. april 2017 at 13:51
 • Reply Freja Hvid Olesen

  Kære søde, skønne Stine 😊
  I er virkelig bare så mega kæmpe seje, at I deler med alle os andre, det mararidt I går igennem.
  Jeg kan virkelig godt forstå at de ovennævnte kommentarer gør ondt og er irriterende at møde. Godt at du/I ved at det sikkert er sagt med alle de bedste ønsker og tanker for jer, selvom de ikke er sagt på en passende måde når man er i jeres situation.
  Jeg kan som sådan ikke sætte mig ind i det I går igennem, for har ikke selv prøvet det, men det er mit absolut værste mareridt hvis jeg ikke kan få børn og af den grund kan jeg “forstille” mig hvad det betyder for jer og hvor helt igennem røv frustrerende, hårdt ødelæggende og frygteligt det må være. Det er så uretfærdigt at nogle folk får børn uden at kunne tage sig ordentligt af dem, mens andre som virkelig vil kunne give et barn en skøn barndom med masser af kærlighed, kan have så svært ved at få lov til det… og så kan man ikke engang gøre ret meget for at ændre det selv, det ligger i hænderne på nogle højere magter – røv frustrerende!!!!
  Jeg følger med jer og ønsker jer alt det bedste. Jeg håber sådan at det vil lykkedes for jer.
  Kæmpe kram fra mig ❤ en gammel bimmelimmer 😊

  6. april 2017 at 18:17
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Årh søde Freja, hvor er jeg glad for din søde hilsen, det betyder meget <3
   Ja, det er så frustrerende og føles så uretfærdigt. Frustrerende at man ikke selv kan gøre noget, men bare håbe på bedste.

   TAK TAK TAK – og kæmpe krammer til dig <3 <3

   7. april 2017 at 13:54
 • Reply Nikki Lund

  Jeg tror også, det må være utrolig svært at vide, hvad man skal sige, fordi det er sådan et følsomt emne og måske også fordi, folk generelt ikke ved så meget om fertilitetsbehandling. Det gjorde jeg jo fx ikke selv, før jeg begyndte at læse om det på din blog og jeg er sikker på, at jeg stadigvæk ikke ved halvdelen om det. 🙂
  Når det så er sagt, så er nogle af ovenstående punkter dog tydelige at læse, som du selv skriver, at de kun er ment i en god mening, mens andre er ren og skær dumhed, som fx 4 og 6 og så kan jeg virkelig godt forstå, hvis du bliver ked af det og frustreret.
  Jeg synes dog, I er SÅ seje og jeg krydser virkelig alt, hvad jeg har, i håbet om at I snart bliver forgyldt med ønskebarnet <3
  Masser af krammere!!

  http://nikkilund.dk

  6. april 2017 at 18:18
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Tusind tak for din søde hilsen Nikki – det betyder meget <3

   Knus!

   7. april 2017 at 13:55
 • Reply Cecilie Ravn Kirkegaard

  Kære Stine
  Tak for dit indlæg ❤ Jeg har selv så svært ved, hvad jeg skal sige eller skrive, og af frygt for netop at komme med en kommentar som “det skal nok lykkes”, og gøre ondt værre, gør jeg ingenting. Og det synes jeg sgu også er skidt. Jeg ved simpelthen ikke, hvordan man italesætter støtte til noget, som er så vigtigt for jer og fylder så meget og gør så ondt, uden at det bliver irriterende floskler uden betydning. Så jeg vil ikke sige andet end at jeg ved hvor sej og stærk du er, og at du og Birk kæmper så flot sammen. Jeg har ikke været samme kamp igennem, men har selv oplevet krise, som gik ud over parforholdet fordi vi netop ikke stod sammen, og man kan næsten mærke din og Birks kærlighed til hinanden, og det synes jeg fandme er sejt, for det er ikke nemt ❤ Jeg ved ikke, om det også er en forkert ting at sige, men jeg håber inderligt at det lykkes for jer, for I fortjener det om nogen.
  KH endnu en gammel bimmelimmer

  6. april 2017 at 20:17
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Tak for din besked søde Cecilie – den er jeg rigtig glad for <3 Det er nemlig en skide svær situation for dem der ikke selv er i det- jeg ville heller ikke vide hvordan jeg skulle tackle det.
   Det er bestemt ikke en forkert ting at sige – kæmpe tusind tak for din besked <3

   Kram fra en nu meget rørt gammel bimmelimmer <3

   7. april 2017 at 14:01
 • Reply Louise Lullumut

  Jeg synes, det er utroligt svært med den slags “ting du ikke skal sige til x (indsæt selv)”. For jeg har ikke været i fertilitetsbehandling, været gravid, haft børn, etc. Og det sætter mig lidt i den situation, at jeg snart ikke ved, hvad jeg må sige til hvem. Håber du forstår 🙂 Så jeg vil faktisk hellere vide, hvad jeg så må sige til alle disse personer i alle disse tilfælde 🙂
  Nok om den. Jeg synes selvfølgelig, det er ufattelig synd for jer, at det skal være så svært at få jeres ønskebarn, og jeg ønsker jer alt muligt held og lykke <3

  6. april 2017 at 22:40
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Det er også super svært og jeg ved det er svært for “pårørende” at finde de rette ord – så jeg forstår helt hvad du mener 🙂 Kunne være jeg skulle lave et indlæg med det omvendte tema?

   Tusind tak for din hilsen <3 <3

   10. april 2017 at 13:57
 • Reply Ida

  Jeg tror, ligesom du selv skriver, at andre ikke ved hvad de skal sige, men jeg må indrømme at nogle kommentarer nemlig sårer mere end de gavner.
  Jeg håber (og krydser mine fingre for), at I får et positivt resultat.
  Jeg er selv 30 og single og hader kommentaren ‘du skal nok møde en’, ‘du er stadig så ung’. STOP, LAD VÆRE!!! Det gør ondt!

  Mht. blomsterne. Jo de er virkelig fine 🙂

  7. april 2017 at 06:26
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Tak søde Ida – det håber vi også <3

   Årh ja, det er virkelig også nogle lede kommentarer :/

   Knus

   7. april 2017 at 14:02
 • Reply Camilla Cecilie

  Jeg aner ikke hvad jeg skal sige, min kusine er også i fertilitetsbehandling og deler det også på hendes blog. Det fylder meget i vores familie, og det er svært når vi andre piger ikke kender til de udfordringer.
  Jeg glæder mig til at læse hvad er ok at sige <3
  God påske

  12. april 2017 at 18:16
  • Reply Stine Ebbesen Dahl

   Ja det må være svært at finde de rette ord. Men tavshed er også ubehageligt.

   God påske <3

   12. april 2017 at 19:23
   • Reply Camilla Cecilie

    Ja det er jo endelig klart – må nok hellere til at skrive til hende og sende lidt kærlighed <3
    Endnu en gang tak fordi du deler, så vi andre bare kan få et billede af hvad I gennemgår.

    14. april 2017 at 18:03

  Leave a Reply