Follow:
DESIGN BY ME PERSONLIGE INDLÆG OG LISTER VIA DESIGN

BACHELOR I TEKSTILDESIGN / BRODERI PÅ PAPIR

Jeg blev bachelor i tekstildesign i sidste måned og har slet ikke fået vist mine produkter frem – her er de altså! Jeg skrev min opgave omkring den kreative proces og valgte at gå op i broderi som mit tekstile fag. Min problemstilling gik ud på at skabe tekstile plakater for at skille mig ud fra de tusindvis af grafiske plakater man ofte ser i dag.

Jeg fandt inspiration i boligtrenden “Feeling Joy” der kommer til forår/sommer i år. Trenden er inspireret af flittige arbejdsbier, gule farver og en svag 1940’er vibe. Ud fra det lavede jeg masser af afprøvninger før jeg kom frem til hvordan mine tre plakater skulle se ud.

Målet har været at udtrykke glæde + der skulle være en tydelig inspiration fra “Feeling Joy” trenden. I min research fandt jeg frem til at sæbeboblerne fik sit gennembrud i 1940’erne og sæbebobler er for mig noget jeg forbinder med leg og glæde – derfor skulle dette element med. Jeg lavede sæbeboble tryk med sæbevand og blæk – derefter scannede jeg boblerne ind og bearbejdede dem i Photoshop.

Jeg bestræbte mig efter at skabe broderimønstre der gav associationer til bikager og biuniverset og som passede sammen med boblerne. Kontraster har været en stor del af mit arbejde – organiske former mod de geometriske former. Broderi er virkelig tidskrævende og jeg har samlet set brugt omkring 40 timer på at brodere disse tre plakater (A3).

Jeg har designet plakaterne så ledes at de kan hænge sammen som en helhed, de kan hænge enkeltvis og plakat 1 og 3 kan også hænge sammen. Og så må jeg lige nævne at Birk har designet og lavet rammerne til plakaterne – så det er unika og meget “Birk & Ebbesen”.

Min bachelor har været en kæmpe udfordring og har bogstaveligtalt kostet blod, sved og tårer. Efter en måned inde i opgaven besluttede min ene vejleder sig for at min teori var alt for tynd og mente ikke jeg ville kunne bestå hvis jeg fortsatte med den teori. Derfor fandt vi et nyt emne og så var det ellers at starte forfra! En måneds spildt arbejde…… Jeg valgte at broderer på papir fremfor stof – noget jeg faktisk ikke har gjort før, så det var også et kæmpe sats at gøre til den afsluttende eksamen. Men, øvelse gør mester og synes jeg blev ret hård til det ;–)

Jeg knoklede hårdt for at komme tilbage på sporet og midt i det hele var der meget at tænke på i privatlivet. Vi var nemlig i gang med fertilitetsbehandling som tog meget tid. Det var hårdt psykisk og fysisk – og da graviditetstesten viste negativ ramlede det hele. For at gøre det hele ekstra træls, blev jeg to uger inden eksamen ramt af influenza.

Jeg har aldrig været så nervøs inden en eksamen som jeg var til denne. Jeg kunne intet spise og havde ikke sovet hele natten inden. Jeg afsluttede med et 7 tal, som jeg er overlykkelig for. Jeg er så stolt af mig selv og er godt tilfreds med den karakter jeg fik. Jeg klarede det sgu – trods masser af forhindringer undervejs & nu kan jeg kalde mig selv for tekstildesigner og formidler!

& sejt af dig hvis du har læst hele dette indlæg, som blev noget længere end planlagt…..

RELATEREDE INDLÆG

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Kamilla Rusbjerg Nielsen

  Stort tillykke! Jeg har selv prøvet at kæmpe med en eksamen, mens privatlivet også fylder i ens tanker, så godt gået 🙂

  18. januar 2017 at 18:27
 • Reply Ida

  Stort tillykke med 7 tallet og den færdige eksamen 🙂
  Jeg har aldrigt tænkt over at man kunne brodere på parir, men det ser utrolig fint ud 🙂
  I er simpelthen så kreative og utrolig dygtige hjemme hos jer! 🙂

  19. januar 2017 at 06:12
 • Reply Lise/walkinrunout

  Kæmpe stort tillykke med 7-tallet… det er sgu godt klaret – oveni alt det andet.
  Og hvor er de fine – plakaterne!!

  19. januar 2017 at 10:30
 • Reply Eline Tychsen

  wauw hvor er du sej!!!!!!! STORT tillykke endnu en gang <3

  19. januar 2017 at 14:49
 • Leave a Reply